Sosyal Medya Hesaplarınızın Takip Edilmemesi Nedenleri

İşletmeler ve şirketler için artık pazarlamanın ve hedef müşteri kitlesine ulaşmanın olmazsa olmazı haline gelen sosyal medya sayfalarınızın neden daha fazla insan tarafından takip edilmediğine dair birkaç ipucu paylaşalım.

Günümüz internete evden, işten, mobilden ve tabletten sürekli bağlı hale gelen ve zamanın çoğunluğu sosyal medya kullanarak geçiren kullanıcıların çoğunluğu sosyal medya hesap ve sayfalarını takip ediyor ve sevdiği markanın sosyal medya da var olmasını istiyor. İnsanlar, dolasıyla içerisinde müşteri olarak alabilecekleriniz sosyal medyada. Peki ya siz ne kadar sosyal hesaplarınız ve sayfalarınız ile sosyal medyadasınız? yada ne kadar aktif kullanabiliyorsunuz?

İşte işletmelerin sosyal medyada takip edilmemesi yada başarısız olmalarına dair bir kaç sorun başlığı.

Yanlış Platformda Bulunmak,

Bugün işletmeler, internet siteleri ve profesyonellerin hemen hemen hepsinin bir Facebook hesabı yada sayfası var. Peki sizin hedef müşterileriniz en çok hangi platform da vakit geçiriyor. Ama Facebook gibi rekabetin yüksek olduğu platformlardan fark oluşturmanın kolay olduğu Twitter, Pinterest gibi mecralarda fırsatlar daha fazla.

Her işletmenin hedef müşteri portfoyü, onların sosyal-ekonomik durumları, daha çok vakit geçirdikleri sosyal mecra, satın almalarını etkileyen faktörler farklıdır. Bu nedenle öncelikle bu müşteri potansiyelinizin yattığı sosyal medya mecrasını tespit etmeli ve orada bulunmalısınız. Sadece Facebook üzerinde değil Tiktok, Pinterest, Twitter, Linkedin, Instagram vb. platformlarda ve özellikle Youtube da bulunmalısınız. unutmayın insanları en çok videolar etkiler.

Kullanıcılar Hesaplarınızdan Habersiz Mi?

Elbette sosyal medya sitesinde bir sayfa yada hesap oluşturmakla iş bitmiyor. Onu sürekli güncellemek, takip etmek, promote etmek ve tabi kullanıcılar ile interaktif ilişki içinde olmak çok önemli. Diğer taraftan sadece bir sosyal medya sitesinde olmak yeterli gelmez ike, bütün platformlarda hesap ve sayfa açmak da sorun olmakta. Onun yerine yukarıda değindiğimiz gibi tespit edilmiş 3 yada 4 sosyal mecra sitesini seçip oralarda aktif olmak ve bu sayfaları en verimli kullanmak çok önemli. Kullanıcıları takip etmeye yada beğenmeye yönlendirmek ve paylaşım yapmalarını teşvik etmek ise zeka ve kurnazlık içeren bir pazarlama operasyonu.

Sizi Niçin Takip Etsinler

Sosyal medya hesap ve sayfalarınızı insanların takip etmesi için nedenleri olmalı. Onların eğlenmelerini yada hoş vakit geçirmelerini mi sağlıyorsunuz? Başka yerde olmayan kampanya, fırsat ve içerikleri mi sunuyorsunuz? İletişim için mi kullanılabiliyor?  Başkalarının göremediği içerikleri mi sunuyorsunuz? Kullanıcıların kişisel olarak markanızla bağ kurabilecekleri bir yapıyı oluşturmak çok önemli.

Örneğin Facebook sayfanızı beğenenlerin indirim kuponu kazanması bir e-ticaret sitesi için faydalı olabilirken, bir modacı için Instagram hesabından 2014 sonbahar kış koleksiyonunu sunması yada bir hizmet firmasının müşteri sorunları cevap verdiği bir sosyal medya hesabı veya bir üreticinin ürünlerinin nasıl kullanıldığını anlattığı bir Youtube kanalı gibi.

Tüm Platformlarda Aynı İçerik

Sosyal medya hesaplarınızda aynı içeriği kopyala yapıştır olarak kullanmak açıkça müşteri algısını rahatsız etmektedir. Bunun için seçtiğini 3 yada 4 sosyal medya mecrasında, o sitenin dinamiklerine uygun ve birbirinden farklı içerikler üretmekte fayda var.

Otomatik Yaklaşımlar

Hesap ve sayfalarınızın bir kişi tarafından özenli, düzenli ve sürekli olarak takip edildiği ve bir insanla iletişimde oldukları hissini kullanıcılara ulaştırması çok önemli. Sürekli olarak otomatik paylaşımlar yerine insani değerleri taşıması fayda sağlayacaktır.

Örneğin bir şirketin veya işletmenin Twitter hesabından geyik yapması, hatta müşterileri re-tweet etmesi, bazen alakasız ama dikkat çekici resimler yayınlaması, belki insani içerikli paylaşımlarda bulunması gibi farklı yaklaşımlar takipçilerde daha sıcak bir ilişki kurmayı sağlamaya katkı sağlayacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.