Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi
KOSGEB tarafından ülkemizdeki girişimcilerin iş fikirlerini hayata geçirerek ülke ekonomisine kazandırmak için KOSGEB idaresi tarafından hibe desteği ve krediden oluşan “KOSGEB Yeni Girişimci Desteği” sağlanmaktadır.
Fakat bu desteğin en önemli amacı olan girişimciliğin ve girişim bilincinin oluşturulması için eski adı ile “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” yeni ismi ile “geleneksel ve ileri girişimcilik eğitimleri” isimli bir kurs ve kurs sonunda sertifika veya katılım belgesi katılımcılara verilmektedir. Temel olarak bu eğitimin amacı aklında bir iş fikri olan kişinin bu fikri olgunlaştırarak, fikirden pratiğe geçirmesine olanak sağlayan iş planı hazırlamayı öğretmektir.
Yurt dışında girişimde bulunmuş yada iş yapmış arkadaşlar iş planının her yerde karşınıza çıktığını bilirler. Zira sizin işinizi ve bu işle ilgili tüm detayları kısa veri olarak sunan belge business plan yani iş planıdır. Banka hesabı açtırmak için dahi bankacı sizden bu iş planınız talep eder.
Nedir bu İş Planı?
İş planı sizi, iş fikrinizi, bu fikirle ilgili pazar ve rakip analizinizi, ürün veya sunacağınız hizmeti üretme ve sunma planlarınızı, gelecek planlarınızı, pazarlama ve reklam stratejilerinizi ifade eder. Aynı zamanda iş planı sonunda yer alan cash flow yani nakit akışı tablosu ile ise planladığınız şeylerin nakit olarak girdi ve çıktıları üzerinden işin yapılabilirliğini sunmaktadır.