Yeni Başlayanlar İçin E-ticaret Yazılımları

İster yeni bir girişim başlatıyor olun isterseniz mevcut işletmenizi internete taşıyor olun geçmeniz gereken yollardan belkide en önemlisi e-ticaret yazılımı olacaktır.

Her şeyin online mecraya taşındığı, ticaretin internette döndüğü ve hayatın sosyal medyada yaşam bulduğu günümüzde bir çok online mağaza açma yöntemi bulunmakta.

Bunlar ücretsiz eticaret scripleri, ücretli yazılımlar ve hazır platformlar olmak üzere üç farklı kategoride incelenebilir.

Ücretsiz Eticaret Sitesi Kurmak;

Ücretsiz olarak piyasada dağıtılan, açık kaynak kodlu olarak isimlendirilen bu web sitesi yazılımları bir çok yeni girişimci tarafından tercih edilmektedir. Bunlardan öne çıkanları ve bir çok Türkçe tema ve eklentisini bulabileceklerinizi şu şekilde sıralayabiliriz.

İlgili yazı: İnternetten Satış Yapmak

1.Opencart

Dünyanın en çok kullanılan e-ticaret yazılımı olan opencart ile ücretsiz olarak kendi internetten satış mağazanızı kolaylıkla açabilirsiniz. Bunun için bir alan adı ve hosting alarak yıllık 50TL gibi bir bütçe ile ürünlerinizi internetten satmaya başlayabilirsiniz. Bunun için yapmanı gerekenleri alttaki başlıklarda yer alan detaylı blog yazıları ile öğrenebilirsiniz. Unutmayın kod bilmeniz yada web master olmanıza gerek yok. Alttaki rehberler sıradan kişilerin dahi kendi web sitesi mağazalarını kurmalarını sağlamak üzere yazılmıştır.

  1. Domain(Alan Adı) Satın Alma
  2. Hosting Alma(Web Sİtesinin Barındırılacağı Yer)
  3. Opencart Kurma
  4. Opencart İle Satışa Başlama Ayarları
  5. Ürün Ekleme
  6. E-ticaret Siteleri İçin Sosyal Medya
  7. İnternet Reklamları
  8. İnternetten Kazandığınız Paraları Değerlendirme

2. WooCommerce(WordPress)

Dünyanın en çok kullanılan site oluşturma aracı olan wordpress daha çok blog ve portfolyo siteleri tarafından kullanılır iken artık gelişen ve hızla kullanımı artan WooCommerce eklentisi sayesinde kolaylıkla kuracağınız web sitesini bir online mağaza haline getirmeniz mümkün. Ücretsiz yüzlerce eklenti ve tema sayesinde ihtiyaçlarınıza göre biçimlendirme ve Türkçe WordPress forumları sayesinde de sorularınıza cevap ve destek bulabilmeniz mümkün.

Sizde bu yöntem ile minimum maliyet ile başlamak için wordpress kurulumu ve woocommerce ile eticaret konulu yazılardan daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.

3. PrestaShop

Özellikle görsel alanda geliştirmeler için uygun olan bu ücretsiz script ise biraz daha ileri düzey web bilgisi gerektirmektedir.

Ücretli Online Mağaza Web Siteleri

Yukarıda değindiğimiz açık kaynak kodlu yazılımların ücretsiz olması sebebiyle bir çok sitede kullanılması ile bir birine benzer milyonlarca site oluşmasının yanında bazı güvenlik risklerini de barındırmaktadır. O nedenle, iş planınıza göre başta veya bir müddet ücretsiz bir yazılım ile ilerledikten sonra ücretli yazılımlara geçebilirsiniz. İlksatın alma ücreti ve yıllık ödeme ile çalışan bu sistemde hosting, eklenti, ödeme yöntemleri tanımlama vs. gibi bir çok ayrıntı ile uğraşmayarak hazır paket halinde bir online minternet mağazası satın almış olursunuz.

4. İdeasoft

Türkiye’nin en büyük e-ticaret yazılımı firması olarak öne çıkmanın firmanın başlangıç seviyesinden profesyonel tamamlayıcılığa kadar bir çok paketi ile sizde kolay kullanılabilir bir hazır e-ticaret sitesi satın alabilirsiniz.

5. KobiMaster

Daha ekonomik fiyatlara daha gündemi takip eden çözümler sunan firmanın

6. Tsoft

SEO dostu olarak diğerlerinin önüne geçen Tsoft e-ticaret yazılımı ise güçlü partnerleri ile pazar liderliğine gidebilecek bir firma görüntüsü vermekte.

Web Sitesi Platformları Üzerinden E-ticaret

Birer SaaS girişimi olan bu yöntemde ise bir ana uygulama üzerinden kullanıcıların web sitelerini kolaylıkla görsel araçlar yardımı ile yapması amaçlanır.

7. Wix

Dünyanın en kolay web sitesi hazırlama sihirbazı olan Wix ile sizde kolaylıkla kendi online web mağazası iş fikrinizi hayata geçirebilirsiniz.

8. Shopify

Sadece e-ticaret dikeyinde bir online web sitesi oluşturma aracı olan Shopify ile sizde internetten satışa başlamanın kolay yolunu seçebilirsiniz. 100’den fazla harika teması ve 1.200’ün üzerinde uygulaması sayesinde e-ticaret sitesi ihtiyaçlarınızı kolaylıkla karşılayabilirsiniz. Özellikle aylık ödeme imkanı ve özellikle ekleyip çıkarabilme fonksiyonelliği sayesinde çok da pratik.

9. BigCommerce

Shopify’ın tahtını sallamaya çalışan BigCommerce ise hiç bir kod bilginiz olmadan web sitesi üzerinden satış yapmak için kurgulanmış bir e-ticaret yazılımı olarak öne çıkmakta.

5 thoughts on “Yeni Başlayanlar İçin E-ticaret Yazılımları

  • 8 Ekim 2016 tarihinde, saat 02:28
    Permalink

    e-ticarette yeni başlayan arkadaşlar için yararlı ve sade bir açıklama olmuş umarım arkadaşlarımız e-ticaret sektöründe bu konuyu okuduktan sonra ticaretlerini daha iyi şekilde yapacaklardır

    Yanıtla
  • 25 Ekim 2016 tarihinde, saat 16:21
    Permalink

    E Ticaret sektörüne adım atmak gerçekten hem keyifli hemde maliyeti olan bir işlem bir anlık hırs ile yapmak yerine planlı ve araştırma yaparak bu işe yönelmek güzel getiriler sağlar. Ancak malum pek çok büyük e ticaret sitesi bulunmakta ve insanlar genellikle o sitelerden alışveriş yapmayı tercih ediyor. Başarılı bir e ticaret sitesi yapmak için alt yapınızın güvenilir ve sağlam olması şart sonra bütçenize göre verilen reklamlarla iyi gelir elde edebilirsiniz.

    Yanıtla
  • 2 Kasım 2016 tarihinde, saat 19:53
    Permalink

    Kodlama bilgisi olmayanlar açık kaynak kodlu yazılımlara hiç bulaşmamalı. Boşa emek harcamış olurlar. E-ticaret işinden anlayan kişilerin yardımıyla düşük bütçelerle e-ticaret sitesi edinebilirler. Bunun haricinde türkiyedeki en iyi alternatif ideasoft. Bu firmada iki tane sitem var ancak adamı illallah ettirirler….

    Yanıtla
  • 11 Kasım 2016 tarihinde, saat 23:13
    Permalink

    Son zamanlarda araştırdığım bir sektör. İdeasoft ve Tsoft arasındayım. Fakar sektöre baktığımda bir çok büyük firmanın bu ikisini kullanmakla birlikte ideasoftu daha çok kullandığını görüyorum. Özellik olarak birbirine yakın gibiler çok kararsız kaldım hangisini seçmem konusunda.

    Yanıtla
  • 23 Kasım 2016 tarihinde, saat 04:18
    Permalink

    Ücretsiz yazılımlar biraz araştırmayla zenginleştirilebilir. Bu kanaatteyim. Araştırmanın yanı sıra elbette biraz tecrübe de gerekiyor ama eğer ücretli yazılımlara verilecek bütçelere sahip değilseniz ücretsiz yazılımlara yönelmek tabi ki en mantıklısı. Yanı sıra geliştiricilerinin sayısının da fazlalığı ücretsiz yazılımları kötü değil aksine iyi olduğunu gösteriyor. Opencart benimde tercih ettiğim bir yazılım. Güzel bir temayla epey eğlenceli hale gelebiliyor. Kullanımı karışık olsa bile bir süre sonra alışıyor ve profesyonelleşiyorsunuz.

    Yanıtla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.